Jordi Rafart

Col·leccions

Per aquesta primavera-estiu, he fet una col·lecció inspirada en el món del cava.

He visitat algunes caves, i m’han fascinat! Són llocs envellits, foscos, gairebé històrics. Tenen un cert aire de misteri, i tot s’hi mou a poc a poc, suaument, de manera artesanal. Les parets són descobertes, de pedra, i tenen una textura rugosa i un tacte humit. Em recorden un teixit arrugat, volàtil, tosc. I, ja a la copa, daurat i bombollejant, veig el cava com un líquid exclusiu i personal. Com vull que sigui la meva nova col·lecció.

Una de les línies combina quatre teixits –la seda, el lli, el cotó i la viscosa–, com si fossin quatre varietats de raïm.

Una altra es compon de peces arrugades que prenen vida, gràcies a un teixit molt nou, fet de cotó amb filferro de metall: la roba es fa més ample o més estreta només de cargolar-la!

Per a la línia més innovadora, m’he inspirat en les bombolles del cava, i he dissenyat unes peces sense precedents en les meves col·leccions: hi predominen les línies diagonals que estilitzen la figura.

Aquesta vegada, he actualitzat els meus bàsics, i m’he atrevit amb una línia de fantasia absoluta, amb colors que no havia fet servir mai: verd estiu, àcid, síndria, fúcsia, cobalt, turquesa...

I, per a les clientes més fidels, he mantingut els històrics: els pantalons 1924, els leggins 1050 i el top 1024, marca de la casa.

Ah, i per segona temporada, he fet també una línia d’home.